Yıllardır sanat ve magazin dünyasında bir çekişme konusu haline gelen, adeta “Türkiye En Çok Kime Güveniyor?” yarışına dönüşen araştırmanın bu yılki sonucu şaşırtmadı. Uzun süre Seda Sayan ve Uğur Dündar’ın öne çıktığı araştırma, siyasetçileri kıskandıracak sonuçlar vermişti. Halkın güven duyduğu, sözlerini dikkate aldığı isimler doğal olarak sonuçlara da yansıyordu. Bu yıl Türkiye en çok kime güveniyor sorusu da nihayet yanıt buldu: Ipsos araştırma şirketinin, “Türkiye’nin en güvenilir ünlüleri” araştırmasının sonucuna göre AHBAP Derneği‘nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent ilk sırada yer aldı.
‘Türkiye’nin en güvenilir ünlüleri’ araştırmasının sonuçlarını paylaşan araştırma şirketi Ipsos’un söz konusu çalışması her yıl düzenli olarak yapılıyor. Haluk Levent, Ipsos’un her yıl yaptığı güven endeksi araştırmasında son dört yıldır birinci sırada yer alıyor.
İlk Üçte Kimler Var?
İpsos tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları açıklanan güven endeksi araştırmasına göre Türkiye kime güveniyor sorusuna halkın verdiği yanıtlarda üç isim ne çıkıyor. AHBAP Derneği’nin kurucusu, sanatçı Haluk Levent yüzde 70.9’ilk oran ile ilk sırada yer alırken Müge Anlı yüzde 61.4 ile ikinci, Şener Şen ise yüzde 52.9’luk oranla üçüncü sırada yer alıyor.
Ipsos’un araştırmasında, “Türkiye’nin en güvenilir 10 ünlüsü” aldıkları oranlara göre aşağıdaki sırlamada açıklandı:
Haluk Levent – 70.9
Müge Anlı – 61.4
Şener Şen – 52.9
Haluk Bilginer – 48.3
Beyazıt Öztürk- 48
Kenan İmirzalıoğlu- 45.2
Acun ılıcalı- 43.8
Ezgi Mola- 43.2
Aras Bulut İynemli- 41.4
Gökhan Özoğuz- 39.9
Celebrity Güven Endeksi Nedir?
Celebrity Güven Endeksi, Ipsos tarafından geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirilen araştırma, “Ünlülerin size herhangi bir ürün veya hizmet hakkında tavsiyede bulunduğunu düşününüz. Her bir ünlüye ne derece güveneceğinizi belirtir misiniz?” sorusundan yola çıkıyor. Araştırma kapsamında, MediaCat tarafından belirlenmiş 80 ünlü kişinin fotoğrafları gösterilerek, her bir ünlü için 10 üzerinden değerlendirme yapılması isteniyor.
Söz konusu araştırma, 7-14 Ekim 2020 tarihleri arasında, ‘Bilgisayar Destekli Online Görüşme’ tekniğiyle toplam 1000 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanların 15-55 yaş arasında olduğu belirtilen çalışmanın hata payı yüzde 95 güven aralığında yüzde 3.1 olarak açıklandı.